Damespolo: Numansdorp vs ZPS Bergambacht 8-5

Zaterdag 23 september was het eindelijk weer zo ver. De eerste wedstrijd van het seizoen. Opnieuw tegen de dames van ZPS uit Bergambacht. Dit was ook de tegenstander in de eerste wedstrijd van vorig seizoen. Onze allereerste wedstrijd in deze klasse verloren we toen met 2-5. Onze dames zijn vorig seizoen 8e geworden en willen dat uiteraard dit seizoen verbeteren. De wedstrijd begint wat rommelig en afwachtend. Maar dat geld ook voor de bezoekers. We krijgen een man minder, maar deze wordt niet benut. Niet veel later volgt er een man meer, maar ook wij doen er niet veel mee. Als de periode bijna voorbij is wordt door de bezoekers de score geopend. We krijgen daarna nog een man minder en deze wordt goed uitgespeeld door ZPS. 0-2

In de rust worden we even goed toegesproken door coach Patrick. Dit kunnen wij veel beter. De 2e periode is nog maar net begonnen als we een man meer krijgen. Het is rommelig met opstellen en het duurt allemaal lang. Maar dan gaat de bal van hand naar hand en ziet Karin de vrije korte hoek. 1-2 De aanval die volgt zorgt voor een man minder. Deze wordt opnieuw benut door ZPS en zo lopen ze weer uit. We krijgen steeds meer kansen, maar de afronding moet beter. Het is Carola die het verschil weer kleiner maakt. 2-3 Net voor het eind van de periode maakt Marion het de keepster van ZPS erg moeilijk, waardoor ze de bal onderduwt. We krijgen dus een strafworp mee. Carola neemt deze prima en zo staat het gelijk.

We krijgen al snel een man meer als de 3e periode is begonnen. Ditmaal wordt er snel overgespeeld en is het Marion die de voorsprong op het bord zet. Nog geen minuut later is het opnieuw Marion die scoort. 5-3 De dames uit Bergambacht weten ook te scoren, maar Janneke maakt het verschil weer groter.

In de laatste periode krijgen beide teams een man meer, maar deze vinden het doel niet. Het is Marion die niet veel later de stand op 7-4 zet. Meteen scoren de bezoekers weer. We krijgen een man meer, maar ook deze vindt het doel niet. De tegenaanval die ZPS opzet mislukt. Margreta had dit al gezien en gaat ruim voor haar vrouw richting doel. Carola zwemt goed mee en als de verdedigster oversteekt passt Margreta op Carola en tikt zij hem binnen. 8-5 In het fluitsignaal scoort ZPS nog, maar de punten blijven dit jaar in ‘s-Gravendeel.

Bijdrage: Margreta Pierneef

You may also like...