Damespolo: SCOM/De Zeehond vs Numansdorp 9-6

Ook onze dames spelen zaterdag 30 september uit tegen SCOM/De Zeehond in Rozenburg. Omdat onze heren net klaar zijn blijven er aardig wat kijken en hebben onze dames ook aardig wat publiek. De eerste periode gaat gelijk op. Echte kansen worden niet gecreëerd door beide ploegen. Tegen het einde van de periode krijgen we een man meer en deze wordt direct goed benut door Janneke. 0-1 Niet veel later krijgen we een man minder, maar deze wordt goed verdedigd en zo behouden we de voorsprong.

De 2e periode is nog maar net begonnen als er gelijk gemaakt wordt. En ook de 2-1 volgt snel als een dame van de thuisploeg hard schiet vanaf de middenlijn. We krijgen een man meer, maar deze wordt niet uitgespeeld. Niet veel later volgt opnieuw een man meer. Deze wordt snel getikt tussen Marion en Margreta en Margreta schiet hard binnen. 2-2 Helaas volgt al snel de voorsprong voor de thuisploeg en als we daarna een man minder krijgen wordt het zelfs 4-2. Net voor het einde van de periode scoren de Rozenburgers zelfs nog de 5-2.

In de 3e periode wordt het steeds rommeliger. Omdat de scheidsrechters heel veel toelaten wordt de sfeer steeds grimmiger. We krijgen zelfs 2 man meer, maar deze maken we niet af. Aan de andere kant wordt het doel bij Geertje wel gevonden. We krijgen een man minder en zo wordt het 7-2. Net voor tijd wordt opnieuw het doel gevonden door de thuisploeg.

Coach Patrick spreekt de meiden even toe voor de laatste periode. Winnen is niet meer mogelijk, maar laten we nog een paar goals maken. We hebben al snel een man meer en Lisette maakt deze keurig af. Nog geen minuut later krijgen we weer een man meer en het is opnieuw Lisette die beheerst scoort. De thuisploeg zet nog de 9-4 op het bord, maar de Numansdorpse dames zijn er klaar mee. Een man meer wordt benut door Carola en Lisette zet de eindstand op 9-6.

Bijdrage: Margreta Pierneef

You may also like...