Herenpolo: Numansdorp vs Niemo-Van Vliet 6 8-2

Het nieuwe seizoen voor de heren van Numansdorp werd zaterdag 23 september begonnen in het vertrouwde bad, De Waterstee tegen Niemo-Van Vliet 6. Er wordt voortvarend begonnen en het is te merken dat beide teams er zin in hebben. Vanuit de rechterkant van het bad wordt de score door Youri Meijer voor ZPC Numansdorp geopend halverwege de 1e periode. Niemo-Van Vliet weet daarna de stand gelijk te trekken, maar aan het einde van de 1e periode weet Dylan Ballijns het net te vinden met een ferme taterbal, dit betekende 2-1 voor de thuisploeg. 

De tweede periode wordt wat feller van beide kanten en worden diverse spelers naar de hoek verwezen. Daar tussendoor kan Marcel Jobse nog van zo’n 5 meter de bal in de kruising gooien en dit betekende halverwege dus een 3-1 voorsprong voor ZPC Numansdorp. 

Na wisselen van kant probeert Niemo-Van Vliet zich op de richten en scoorde de 3-2 via de midvoor. Echter de mannen van ZPC weten snel een einde te maken aan de illusies van de bezoekers. Dylan BallijnsPatrick van Haarlem en Claus Bokstijn weten elk een fraai doelpunt te scoren. 

De verdediging onder andere bestaande uit Arjan Ista, Marco Jonker, Wesley Albers, Henk van Egdom en oudgediende nieuwkomer Wim Wust weten de mannen van Niemo-Van Vliet af te stoppen en de keren dat zij een kans niet konden voorkomen lag Daan Voshart uitstekend op zijn plaats in het doel en zo wist ZPC voor de rest van de wedstrijd de nul te houden en Dylan bepaalt door in de 4e periode nog 2 keer te scoren de eindstand op 8-2. 

Bijdrage: Marion Brobbel

You may also like...