Herenpolo: SCOM/De Zeehond vs Numansdorp 6-2

Zaterdag 30 september mochten onze heren spelen tegen SCOM/De Zeehond in Rozenburg. Onze dames moeten hier na de heren spelen en zijn ruim op tijd, dus is er aardig wat publiek voor de Numansdorpers. De wedstrijd begint goed. Marcel ligt op midvoorpositie en krijgt de bal. Hij mag zomaar omdraaien om te schieten. 0-1 De thuisploeg krijgt niets voor elkaar en de Numansdorpers krijgen aardig ruimte. Patrick zijn schot gaat naast. SCOM/De Zeehond komt wel over de helft, maar de verdediging zit er goed tussen. Er wordt ook nog wat op het doel geschoten, maar Daan houdt zijn doel keurig schoon. Een schot van Henk wordt gehouden door de keeper. We krijgen een man meer, maar volgens de scheidsrechter ligt er iemand in de 2 meter. In de daaropvolgende counter wordt er van dichtbij overgeschoten. Een schot van Patrick wordt maar net overgetikt door de keeper en ook een schot van Youri wordt gehouden.

De 2e periode oogt wat rommelig. Toch is het Jorn die zijn schot net naast ziet gaan. Helaas valt hij aan de andere kant wel, 1-1. Claus zijn schot wordt overgetikt door de keeper, maar de 2 meter die volgt levert geen gevaar op. We krijgen een man minder en deze wordt goed benut. Jorn wil de score weer gelijk trekken, maar zijn schot gaat over. Er volgt niet veel later een bal van Marcel op Youri, maar hij raakt de bal niet goed en kan net niet binnen tikken. De thuisploeg weet wel opnieuw het doel te vinden en zo is het al 3-1. Gelukkig maakt Henk het verschil weer kleiner met een schot van afstand. 3-2

In de 3e periode lukt er bij beide teams niet veel. Er wordt hard gewerkt, maar het komt niet tot kansen. Helaas is het de thuisploeg die uiteindelijk weet te scoren. Niet veel later wordt er opnieuw gescoord als we een man minder hebben. We creeren nog wat kansen, maar beide schoten zijn te zwak en makkelijk te houden door de Rozenburgse keeper. Net voor het einde van de periode wordt het zelfs 6-2 als we opnieuw met een man minder liggen.

De laatste periode start fel van Numansdorpse zijde. Een schot van Marco van Antwerpen gaat maar net naast. We krijgen nog 2 maal een man minder, maar deze worden goed uitverdedigd en zo blijft de stand 6-2.

Bijdrage: Margreta Pierneef

You may also like...