Clubkampioenschappen

Op donderdag 8 januari 2020 vonden de clubkampioenschappen plaats in ons thuisbad in Numansdorp. Clubkampioenschappen zijn voor alle leden van zowel zwem – als waterpolo-afdeling. Aan de hand van opgetelde 50m tijden van alle vier de slagen (onze allerjongste zwemmers zwommen 25m Vlinderslag i.p.v. 50m) wordt er bepaald wie de clubkampioen per leeftijdsgroep is.

Nieuw element dit jaar was de SUPER FINALE waarin per geslacht de snelste 4 van alle leeftijden tegen elkaar drie keer 50 meter vrij (per 3 min) moesten zwemmen waarbij per keer de laatst eindigende afviel. Uitslag in deze finale waren voor de dames : 1 Serena den Tuinder  | 2 Robin Verhoeff  | 3 Roos Gudde  | 4 Lea Visser. Hoe leuk was het dat de jonge Lea Visser uit 2007 zich hiervoor geplaatst had en zich knap staande hield tussen al die grote meiden.

Bij de heren : 1 Perry Laarhoven | 2 Yannick Leunisse | 3 Niels van der Mast | 4 Paul Noteboom. Er was een bijzonder ludieke prijs; taart met kwik, kwek en kwak eendjes.

Toen was het tijd voor de uitreiking van de wisselbeker PR competitie/Plussenbokaal, voor het behalen van de meeste PR’s per jaar. Deze werd voor het 5e opeenvolgende jaar gewonnen door de 16 jarige Perry Laarhoven. (Perry 1, Lea Visser 2, Storm Maliepaard 3.)

Ook behaalde Perry maar liefst 29 clubrecords waarvan vele al soms 20 jaar geleden behaald waren door Lennart Stekelenburg, Lars Schoffelmeer en Quinn van den Heuvel.

Ook waren er bijzondere vermeldingen voor Yuri Admiraal die maar liefst 22km het IJsselmeer over zwom en behaalde tijdens dit NK een 7e plaats; Jaylynn Troost (2009) zwom in 2019 de meeste seconden PR’s bij elkaar en kreeg hiervoor ook een oorkonde. Ook waren er diverse clubrecords verbroken voor estafettes door o.a. Serena, Niels, Robin, Perry en Lea.

Een leuke verrassing was dat Perry bij deze uitreiking het woord over nam van Hans Piederiet. Hij vertelde wat Hans zoal doet voor de vereniging en dit al 45 jaar lang. Daarom wordt zijn naam toegekend aan de bokaal voor de PR competitie /Plussen bokaal (zie foto).

Al met al een zeer geslaagde avond.

You may also like...