Damespolo: Numansdorp vs BZ&PC 5-13

Zaterdag 13 januari mochten onze dames het nieuwe jaar meteen goed beginnen tegen de nummer 1 van de competitie: BZ&PC. We beginnen vrijwel direct met een man minder. Er wordt goed verdedigd en er wordt dan ook niet gescoord. Maar als de 0-1 na bijna 2 minuten op het bord verschijnt gaat het snel en lopen de bezoekers uit naar 0-4. Voor het einde van de periode haalt Margreta ons van de 0 af. Met nog 9 seconden moeten we het dicht kunnen houden, maar er wordt hard van afstand geschoten en in de zoemer raakt hij het net.

In de 2 periode lopen de dames uit Bodegraven uit naar 1-6. We krijgen een man meer, maar deze wordt niet uitgespeeld. Margreta krijgt niet veel later een mooie pass van Lisette en maakt het verschil weer iets kleiner. BZ&PC scoort opnieuw: 2-7. Na het wisselen van helft zijn wij weer aan de beurt, dit keer is het Carola die het gat weer kleiner maakt: 3-7. De bezoekers zetten een tandje bij en er wordt hard gevochten in het water. De dames uit Bodegom zijn hier duidelijk beter in en weten weer 2x de bal achter Geertje te krijgen die geweldig ligt te keepen. Gelukkig vindt Carola opnieuw het doel en wordt het zo 4-9.

Na nog een aantal aanwijzingen van Patrick gaan we er weer tegenaan. We zijn nog maar net met de laatste periode begonnen als Janneke scoort. BZ&PC zet nog een tandje bij en scoren weer. We krijgen een man minder en deze wordt goed uitgespeeld. Wij krijgen vervolgens tot 2x toe een man meer, maar komen niet tot een goal. Dan krijgen wij een man meer en BZ&PC scoort wel. We krijgen dan nog een man minder en in de laatste seconde zetten de bezoekers de eindstand op 5-13.

Bijdrage: Margreta Pierneef

You may also like...