DAMESPOLO: ook lastige wedstrijd tegen de nr. 2 wordt gewonnen!

Zaterdag 12 maart was het dan zo ver. Onze dames vertrokken tegen half 5 richting Zwijndrecht voor de wedstrijd tegen de nummer 2 ‘De Devel’. De Devel is het enige team dat onze dames kan weerhouden van het kampioenschap. Het was duidelijk dat er iets meer spanning heerst dan bij elke andere wedstrijd. Ook bij de Zwijndrechtse dames was dit voelbaar. Gelukkig zat de tribune voller met Numansdorpse aanhang, dan met de thuisploeg.

Onze dames wilden deze keer niet afwachtend beginnen en dat was meteen duidelijk. Binnen de minuut scoorde Marion al de 0-1. Wat geeft dat een opluchting, maar we waren er natuurlijk nog lang niet. Het is al snel een pittige wedstrijd met veel duw- en trekwerk en hier en daar een flinke schop. De scheidsrechters laten beide veel doorgaan waardoor er veel van onze dames wordt gevraagd. Gelukkig hebben we een volle bank met wissels en daar wordt goed gebruik van gemaakt. We krijgen nog een man meer, maar deze wordt helaas niet benut.

De 2e periode start ook weer fel, maar al snel komt De Devel op 1-1. 2 Numansdorpse dames worden er uitgestuurd, maar De Devel kan dit niet omzetten tot een doelpunt door fantastisch verdedigingswerk van onze dames. We krijgen opnieuw tot 2 keer toe een man minder in de 3e periode, maar opnieuw lukt het de Zwijndrechtse dames niet door de Numansdorpse verdediging te komen. Carola zorgt dat we weer op voorsprong komen. Dit is helaas maar van korte duur en is het opnieuw gelijk.

In de 4e periode wordt er een man meer niet benut door onze dames en niet veel later komen we achter 3-2. We krijgen opnieuw een man meer en Carola maakt gelijk! We hebben nog 1,5 minuut op de klok en er wordt duidelijk alles gegeven. Net als de laatste minuut klinkt zorgt Margreta voor de 3-4. Een groot gejuich klinkt in het water en nog een veel harder gejuich van de supporters op de tribune. We krijgen nog een man minder, maar Numansdorp geeft geen millimeter ruimte meer.

Er moet nog 1 punt gehaald worden in de komende 3 wedstrijden om kampioen te worden. Komt u onze dames ook aanmoedigen a.s. zaterdag 19 maart om 18:50 tegen WZC?

Bijdrage: Margreta Pierneef

You may also like...