SWIMTEAM ZPC VERRAST TIJDENS REGIO WEST WINTERKAMPIOENSCHAPPEN 2016!

9 en 10 januari 2016, Hofbad Den Haag
Afgelopen weekend heeft een aantal zwemmers van ZPC Numansdorp menigeen verrast tijdens de Regio West Winterkampioenschappen in Den Haag.

Zaterdagochtend mochten Perry Laarhoven en Quinn van den Heuvel het spits afbijten op de 100 school. Beiden zwommen mooie PR’s op de afstand en mochten beiden in hun eigen leeftijdscategorie (resp. junioren 1 en 3) de gouden medaille in ontvangst nemen. Vervolgens werd door beide heren de 200 wissel gezwommen en wederom wisten ze beiden hun tijd te verbeteren en mochten ze allebei ditmaal de zilveren medaille om hun nek hangen.

Zaterdagmiddag kwam er versterking van Jeroen Reckman, Jervis Boele, Lucinde van Driel en Mirée de Vette.

perryPerry, Jeroen en Quinn stonden inmiddels klaar voor de 200 vrij. Ook hierop werd er door deze heren mooie tijdsverbeteringen gezwommen! Ook op deze afstand wisten Perry en Quinn weer in de prijzen te vallen. Ditmaal mochten ze beiden de bronzen medaille ophalen. Nu was het de beurt aan Mirée en Lucinde op de 100 school. De dames lieten een mooie race zien waarbij Mirée heel knap haar tijd verbeterde met 4 seconden. Beide dames eindigden op de 12e plek in de leeftijdscategorieën junioren 2 en jeugd 2.

Als laatste op deze eerste dag mochten Jervis en Quinn nog hun kunstje laten zien op de 100 vlinder. En ook hier werden de tijden weer verbeterd door beide zwemmers, waarbij Quinn weer een zilveren medaille mocht ophalen.

Dag 1 zit er op en Swimteam ZPC is al 7 medailles rijker!

Zondagochtend start met de 100 vrij voor de heren. Perry, Jeroen, Jervis en Quinn zijn er weer klaar voor!

Perry verbetert niet maar weet wel een 4e plek te bemachtigen. Jeroen, Jervis en Quinn verbeteren wel hun tijd en bezetten resp. de 16e, 13e en 1e plek in hun leeftijdscategorie. Eind van de ochtend startten Jeroen en Perry nogmaals op de 200 rug. Jeroen verbeterde wederom zijn tijd met 3 seconden! Ondanks dat Perry geen PR zwom was zijn tijd toch goed genoeg voor een bronzen medaille.

Na 1,5 uur pauze werd de laatste sessie van dit toernooi ingeluid met de 100 rug voor al onze heren.

Perry verbeterde helaas zijn tijd niet maar zijn tijd was toch goed voor een 4e plaats. Jervis, Jeroen en Quinn konden er nog wel een tijdverbetering uit persen en bezetten resp. de 12e, 8e en 1e plaats!

De twee zwemmers die dit toernooi mochten inluiden, mochten het tevens weer afsluiten. Ditmaal met de 200 schoolslag.

quinnDe vermoeidheid begon toch een beetje toe te slaan bij Perry; hij verbeterde zijn tijd niet, maar kon toch een zilveren medaille in de wacht slepen! Toen was het de beurt aan Quinn. Ondanks de 6 afstanden die hij dit hele weekend had gezwommen, zwom hij de sterren van de hemel op de 200 school en liet de klok stoppen op 2.28.73! Een vette PR en een prachtige gouden medaille!

Kortom, het was een zeer vruchtbaar weekend voor ZPC Numansdorp.

16 PR’s, waaronder 12 medailles, waarvan 5 goud, 4 zilver, 3 brons.

Heel knap gedaan en zwemmers bedankt voor dit mooie weekend!

You may also like...