ZPC Numansdorp 1 – ZPS 3

Op zaterdag 10 oktober 2015 stonden de heren van ZPC Numansdorp voor de thuiswedstrijd in De Waterstee tegen ZPS 3. Op voorhand werd deze wedstrijd gezien als een spannende wedstrijd omdat de uitwedstrijd al plaats vond dit seizoen en er wel werd gewonnen door ZPC, maar ook mede door het ontbreken van de keeper van de tegenstander. De messen werden geslepen om een mooie wedstrijd neer te zetten. Het team van ZPC bestond uit 11 man waar de tegenstander met 7 mannen (geen wissels) was afgereisd naar Numansdorp.

In de eerste periode werd er door beide team hoofdzakelijk afgetast waar de zwakke punten bij elkaar te zien waren. Dit resulteerde na de eerste periode in een 1-1 tussenstand. Het doelpunt voor ZPC werd op de midvoor-positie gemaakt door Arno de Graaf die na 8 jaar afwezigheid zijn debuut maakte en meteen zijn affiche af gaf. De tweede periode werd fraai geopend door een handige 1-2 van de gebroeders Meijer. Bjorn speelde de bal rakelings langs een tegenstander en Youri werkte de bal met een handige handbeweging achterwaarts in het doel. Verder werd de tweede periode gekenmerkt door uitsluitingen aan beide kanten. Een van de tegenstanders werd aan het einde van de tweede periode voor de 3e keer het veld uit gestuurd en mocht niet meer deelnemen aan het spel, waardoor ZPC in het resterende deel van de wedstrijd met een man meer speelde. De nestor van het team, Lex de Jong, wist net voor het eindigen van de periode de 3-1 binnen te frommelen, door een bal van die terug kwam via de lat binnen te tikken.

In de derde periode werd langzaam duidelijk dat met een man minder spelen voor ZPS te veel gevraagd was. ZPC wist dat zij door hun zwemmend vermogen de tegenstander kapot moest spelen. Marcel Jobse (1x) en Bjorn Meijer (2x) wisten door goed uitgespeeld werk de stand aan het einde van de derde periode de stand op 6-1 te brengen. Het laatste bedrijf leek op voorhand een slaapverwekkende periode te worden. De winst was al binnen en de tegenstander was al vermoeid. Toch gingen beide teams van start en kreeg ZPC Numansdorp de bal. Van achteruit werd de bal gespeeld naar de vrijliggende Jonathan Hoek. Er kwamen 2 tegenstanders naar hem toe en hij werkte behendig en berekenend de bal met een lob in de verre bovenhoek buiten het bereik van de doelman. Daarmee was zijn eerste ZPC doelpunt een feit. Iedereen zat daarmee toch meer op het puntje van hun stoel. De verdere periode werd mede door en man meer situatie gedomineerd door Bjorn en Youri Meijer. Bjorn scoorde het 8e doelpunt, Youri de 9e en Bjorn maakte de 10 compleet.

Met nog anderhalve minuut te spelen was de buit binnen maar Arjan Ista, dit seizoen debutant bij ZPC Numansdorp dacht er anders over. Vanaf de zijkant schudde hij zijn directe tegenstander af en krulde met een hard schot langs de keeper perfect in de rechterbovenhoek. Helaas werd na een onoplettendheid nog 1 doelpunt gescoord door de tegenstander waardoor de eindstand werd bepaald op 11-2.

De heren zullen de competitie vervolgen op 31 oktober tegen Z&PC Rotterdam 6 in het Sportfondsenbad Rotterdam Noord om 17.45 uur. De dames, die dit weekend waren vrij geroosterd, spelen ook op 31 oktober tegen Waterpolo Residentie  (SG) 2 in de Waterthor, Den Haag om 20.15 uur.

Bijdrage: Marion Brobbel

You may also like...